Roken terugval: dit is hoe het gebeurt

Een persoonlijk rookrelapatierekening

Ik zou je willen voorstellen aan C, een lid van ons ondersteuningsforum voor stoppen met roken.

C heeft onlangs de les geleerd waar het roken van slechts één sigaret ons leidt zodra we gestopt zijn. Iedereen die een rokende terugval heeft gehad, zal zich identificeren met haar aangrijpende verslag.

Kennis is macht, mensen. Leren van onze misstappen langs de weg helpt ons om te slagen op de lange termijn.

Bedankt dat je je verhaal zo eerlijk hebt gedeeld, C. Er bestaat niet zoiets als slechts één sigaret en je account helpt ons allemaal dat te onthouden.

Van C:

Ik stopte met roken op 5 april met slechts lichte hobbels en blauwe plekken. Ik was er gepassioneerd over. Ik heb nog nooit echt geprobeerd te stoppen en was trots op mezelf.

Op 9 juni kwamen mijn man's broer en zijn vrouw een week lang naar beneden. Zij roken. Ik was cool, niet roken. Ik had eerder met rokers rondgehangen zonder problemen. Toen bleven we laat op een avond op met drinken.

Mijn man (die in maart gestopt was met roken) vertelde me die avond dat hij bijna in de buurt was van speleologie. Ik zei hem dat we een sigaret zouden opsplitsen - gewoon voor de grap. Maar slechts één en dat zou het zijn.

Ik ging het huis in om de wasruimte te gebruiken en een klein stemmetje in mijn hoofd zei: "Doe het niet." ... maar ik vertelde die kleine stem dat het er maar een zou zijn.

Wel, we hadden die en praatten nog wat meer.

Op een gegeven moment keek ik naar mijn man en rookte hij een tweede sigaret.

"JIJ ROOKT!" Ik zei. "Wel, geef me er dan één," was wat er daarna uit mijn mond kwam.

Een kleine stem binnenin zei "doe het niet", maar ik vertelde die kleine stem dat het er maar één meer zou zijn.

De volgende dag belde de school van mijn zoon en we hadden een ietwat stressvol telefoongesprek.

Ik ging naar waar mijn schoonmoeder rookte en pakte een sigaret van haar sigaret. Een kleine stem binnen zei "doe het niet", maar ik vertelde die kleine stem dat het maar één trek was.

En toen dacht ik ... nou, ik heb al een trek gehad, kan net zo goed een sigaret hebben. Dus besloot ik dat ik maar 24 uur zou roken en dat zou het zijn.

Toen hadden we een familiebijeenkomst bij ons thuis. Veel van de familieleden van mijn man waren daar en ja, het was stressvol. Ik besloot dat roken voor een weekend geen groot probleem zou zijn ... toch? Dat stemmetje klonk omhoog en zei: "Doe het niet", maar ik deed het al.

De broer en de vrouw van mijn man zijn een week gebleven. We hebben samen gelachen en samen gedronken en gepraat en gerookt. Het was bijna alsof ik me een hypocriet voelde die NIET rookte toen ik HAD gerookt had. Ik besloot dat als ze eenmaal vertrokken dat IT zou zijn. Niet meer roken.

Helaas was ik tegen de tijd dat ze vertrokken een volwaardige kastroker geworden . Ik kon het mijn man niet vertellen (hij stopte de dag na die eerste nacht van roken), en ik kon het mijn zoon niet vertellen (die het nog steeds niet weet). Ik kon het niemand echt vertellen.

Ik zou met drie sigaretten gaan werken en ze bijna tegelijkertijd roken. Ik nam geleidelijk meer en meer en voelde me toen slecht voor het nemen van rook van mijn schoonmoeder, dus ik kocht een pakket ...

en dan nog een ... en dan nog een ...

En (zeg het met mij, mensen) een kleine stem zei elke keer "doe het niet" , maar ik vertelde die stem dat elke verpakking mijn LAATSTE pakket was, dus het deed er echt niet toe.

Nu ben ik hier.

Ik ben vanavond mijn sigaretten aan het verdrinken en ben klaar om mijn tanden te grinden en er doorheen te komen.

Een klein stemmetje in mijn hoofd zegt: "DOE HET!"

Ik denk dat mijn punt is dat ik een bewuste beslissing heb genomen, ELKE EN ELKE KEER die ik heb gerookt. Ik viel niet zomaar van de wagen af, ik sprong van de wagen af. Bewust.

Ik moet dit onthouden.

~ C

Een woord van

De stappen die leiden tot een herval met roken worden altijd gevoed door de beslissingen die we nemen.

Zodra we echter nicotine opnieuw in ons lichaam introduceren, vervangen we de keuze door dwang en zijn we weer op weg naar een volwaardige nicotineverslaving .

Dit realiseren is een belangrijke stap in het doorbreken van de cyclus van junkie, denkend dat nicotineverslaving ons binnen brengt.

Bezit uw acties en u geeft uzelf de mogelijkheid om ze te veranderen.

Als u een ex-roker bent die is uitgegleden en gerookt , of worstelt met gedachten aan roken, moet u uw redenen om te stoppen opnieuw bekijken en de hulpmiddelen voor vroegtijdig stoppen met roken gebruiken om u te helpen de hobbel in de weg die u ervaart te overwinnen.

Het kost tijd om te genezen van nicotineverslaving , dus raak niet ontmoedigd wanneer roken de oppervlakte-maanden ertoe aanzet om te stoppen. Je zult er net zo zeker komen als de volgende persoon, zolang je jezelf maar de tijd geeft die nodig is om de vele associaties los te laten die door de jaren heen zijn gemaakt tussen roken en je leven.

Wees geduldig en blijf erbij. Stoppen met roken is zeker de moeite waard die het kost om het te bereiken.