Jerry's Quit Smoking Story

"Er is altijd een reden dat je moet blijven roken ..."

Ik was je typische Midwesten-kind in de jaren zeventig. Ze lieten ons allemaal foto's zien van ziek longweefsel en vertelden ons over de gevaren van roken. Ik herinner me dat ik levendig in een van de gezondheidslessen zat en zei dat ik nooit een sigaret zou roken. Dat longweefsel leek op Zwitserse kaas en het was niet wenselijk om te hebben.

Wat uiteindelijk gebeurde, was iets heel anders.

Ik was op een dag aan het rondhangen met mijn 'coole' oudere zus en ze rookte. Ze zag dat mijn nieuwsgierigheid werd gewekt. Vervolgens vroeg ze me of ik wilde leren roken. Ik dacht niet aan dat Zwitserse longweefsel van de kaas en op 14-jarige leeftijd een levensveranderende beslissing nam. "Zeker", zei ik. Ik wilde "cool" zijn zoals zij.

Ik herinner het me zoals het gisteren was toen ik er zo duizelig van werd, maar ik besloot er cool over te blijven. Achteraf besef ik dat we niet zo cool en zelfs minder slim waren over de situatie. Maar ik wist nu hoe ik moest roken en het leek niet zo afschuwelijk als de leraren op school zeiden. Wat was er toch mis met roken? Ik vermoed dat de nicotine vanaf het begin mijn oordeel vertroebelde.

Die dag ging ik naar de winkel en kocht mijn eerste pakje sigaretten. Ik was al 6'2 "en werd niet ondervraagd over mijn leeftijd. Sigaretten waren toen goedkoop en zelfs een tiener kon ze betalen. Ik ben begonnen met het roken van een pakje per dag.

In het begin rookte ik omdat ik dat wilde. Toen werd het een gewoonte. Voor erg lang, misschien maximaal 6 maanden, was ik verslaafd. Een eerstejaars op de middelbare school die al verslaafd was. Maar ik had genoeg tijd om te stoppen. Misschien na de middelbare school.

Een ding dat gebeurde, was dat ik altijd verschillende merken zou kopen.

In het begin om veel uit te proberen om erachter te komen wat ik het leukst vond. Maar zonder dat te beseffen, smaakte geen van hen zo goed. Het duurde slechts 22 jaar voor de bedrijven om er een te maken met een goede smaak. Maar tegen die tijd zou het er niet toe doen hoe het kwam, zolang het nicotine had.

Er is altijd een reden dat je moet blijven roken, en hier is mijn lijst:

Er is altijd een stressvolle gebeurtenis die ervoor zorgt dat je terug blijft komen naar de nicodemon . Na een paar mislukte pogingen om te stoppen met roken, besefte ik dat het een serieus probleem was. Maar hoe het te doen zonder te lijden.

Er vond een levensveranderende gebeurtenis plaats die mijn rookcarrière beëindigde. Ik viel een trap af. Het is grappig op tv maar vreselijk als het gebeurt. Een wervel was kapot en chirurgie zou nodig zijn. In de verpleegschool leren ze je dat rokers het minder goed doen met anesthesie en dat je moet stoppen met roken als je geopereerd wordt. Dat deed ik niet. Ik heb teruggebracht naar een half pakket per dag. Het was het beste wat ik kon doen. Op 21/12/05 om 10 uur, had ik mijn laatste rook ... Ik hoopte. De volgende ochtend ging ik voor een operatie.

Jerry's Quit Story ging verder ...

Ik werd wakker en merkte dat ik een beademingsbuis had die operatief in mijn keel en op een beademingsapparaat werd geplaatst. Ik had ook een voedingssonde in mijn buik om me voeding te geven. Er was iets vreselijk mis.

Ik besefte dat ik op ICU was, daar werk ik daar. Maar ik was op 39-jarige leeftijd vechtend voor mijn leven. Na de operatie ging ik naar wat ademnood wordt genoemd.

Wat het betekent is dat de longen niet kunnen voldoen aan de vraag naar zuurstof en het verwijderen van koolstofdioxide. Wanneer er te veel CO2 in de bloedbaan terechtkomt, wordt het moeilijker om te ademen en begin je snel te ademen om je lichaam te helpen. Ik had 37 dagen een mechanische ventilator nodig. Ik ging ook in shock als gevolg van alle stress op het lichaam.

Ik begon over dag 35 wakker te worden voor misschien een uur of twee per keer. Je hoort dat de eerste 2 weken hel zijn en weken duren. Ik sliep voor hen. Mijn partner kwam binnen en besefte dat ik wakker was en herkende hem voor de eerste keer in meer dan een maand. Het duurde een dag of twee voordat ik me realiseerde wat er allemaal was gebeurd. Wat gek is, is dat ik een sigaret wilde.

Het duurde meer dan twee maanden voordat ik uit het ziekenhuis werd ontslagen. Als verpleegster zelf wist ik dat geen verpleegster me een sigaret en een aansteker zou geven om er een te hebben na wat ik had meegemaakt. Dus ik nam ontslag omdat ik gestopt was met roken.Mijn huisarts vertelde me dat mijn longen na 25 jaar roken in slechte conditie waren. Hij zei dat hij zou schatten met 2 jaar dat ik emfyseem zou hebben als ik niet stopte. Mijn partner zei dat hij een vacuümslang in mijn keel zou rammen als ik wilde onthouden hoe het was om op een beademingsapparaat te zijn. Hij was daar 68 van de 69 dagen van mijn ziekte, dus hij kan wegkomen door dat te zeggen.Een ding dat heel belangrijk is om te onthouden is dat fysieke terugtrekking niet zo erg is als leren om te leven zonder te roken . Ik heb een stressvolle baan en ik gebruikte roken als een manier om weg te komen van de stress. Je moet leren omgaan met de ups en downs van het leven zonder rook. Je vecht met je geliefde en je hebt te maken met gekwetst of gek zijn. Je hebt een slechte tijd op je werk en je leert ermee om te gaan zonder te roken. Maar je leert het wel.

Ik wilde altijd al leren mediteren. De praktijk die ik het meest gebruik, wordt " mindfulness of breathing " genoemd. Ik deed het als een roker, maar het is een stuk makkelijker als een niet-roker. Dat helpt veel om me kalm te houden. Ik kom ook naar de site voor stoppen met roken en wekelijks op het bord posten. Toen ik net begon was het meerdere keren per dag, maar de jongens bleven me vertellen om te komen posten, ongeacht wat ik voelde. Ze hebben me geleerd hoe te leven zonder nicotine, één dag tegelijk.

Deze vakantie, ik ben herinnerd aan wat er gaande was afgelopen kerst. Ik was op full-life support met een beademingsapparaat, medicijnen om mijn bloeddruk op peil te houden, hartritme stabiel en in slaap. Met deze kerst was ik rookvrij en wakker.

Ik heb een klein merkteken op mijn keel van waar de tracheotomiebuis was.

Ik laat dit zien als een hulpmiddel voor levende leringen aan patiënten en hun families over hoe het is om een ​​van hen te hebben en wat voor herstel erbij komt kijken.

Tijdens de kerstnacht had ik twee patiënten die ik zonder medicatie kalmeerde door ze te laten zien en mijn verhaal te vertellen. Dus het geschenk dat ik kreeg was het geschenk dat ik anderen kon helpen in een turbulente tijd. En ook, diep ademhalen is altijd een voorrecht nu en ik neem het niet als vanzelfsprekend aan.

Gepubliceerd: 1-15-2006