Een fictieve dag uit het leven van een persoon met boulimie

Hoe is het om boulimia nervosa te hebben?

Hoe ziet een dag eruit zoals in het leven van een persoon met boulimia nervosa ? Dit fictieve verslag neemt je mee in de geest van een jonge, universiteitsleeftijdsvrouw die met deze aandoening leeft.

Houd er rekening mee dat verhalen van mensen met een eetstoornis (zelfs fictieve) mensen met deze stoornissen kunnen triggeren. Als u een eetstoornis heeft of vroeg herstelt , moet u overwegen of het lezen van dit verhaal wel of niet nuttig is voor uw herstel. Als je wordt geactiveerd, praat er dan over met je therapeut en / of behandelteam.

Het is ochtend en ik ben wakker en maak me klaar voor de dag. Ik probeer niet in de spiegel te kijken voordat ik mijn kleren aantrek, maar dat doe ik onvermijdelijk. Ik controleer ook de schaal. De stem in mijn hoofd vertelt me ​​dat ik er dik uitzag en dat ik waarschijnlijk aankwam door alles wat ik gisteravond at. Ik heb daarna echter gereinigd en dat geeft me enige uitstel van de kritiek. Mijn keel doet pijn. In feite is het tegenwoordig meestal pijnlijk.

Ik geniet ervan dat ik morgenochtend geen honger heb. Op die manier neem ik geen calorieën in die ik waarschijnlijk niet zal verbranden terwijl ik alleen in de klas zit. Ik drink koffie voor het ontbijt en daarna ga ik naar school. Gedurende de hele klas blijf ik proberen een manier te vinden om te voorkomen dat ik lunch eet. Als ik gewoon zoveel zou kunnen vermijden om te eten , hoefde ik misschien niet te spoelen. Misschien kan ik naar de bibliotheek gaan en mijn vrienden vertellen dat ik vrijdag moet studeren voor mijn test, dus dat is wat ik doe. Ik eet een appel.

Mijn tanden zijn zo gevoelig dat het hoort te eten.

Als ik merk dat mijn ogen bloeddoorlopen zijn, vraagt ​​een van mijn leraren of ik me goed voel. Ik lieg en vertel haar dat ik nu echt slechte allergieën heb.

Tijdens mijn middaglessen heb ik moeite om op te letten, alleen denkend aan hoe de rest van de dag zal verlopen.

Wat maakt mijn moeder voor het avondeten? Kan ik vermijden om helemaal te eten? Dat is onwaarschijnlijk en ik eindig waarschijnlijk met te veel eten. Hoe kom ik er vanaf? Hoe zal ik het voor mijn ouders verbergen? De stroom van vragen en zorgen over eten , eten en gewicht lijkt oneindig.

Na school ben ik zo, zo hongerig. Er is een deel van mij dat weet dat ik moet eten, maar de stem in mijn hoofd blijft me bekritiseren en zegt me dat ik het niet verdien te eten, dat ik al teveel weeg zoals het is. Dus drink ik wat light frisdranken en ga ik hardlopen , weeg mezelf als ik thuiskom om te zien of ik iets verloren heb.

Mijn vriend belt en we ruziën over iets dwaas en hij vertelt me ​​dat hij denkt dat we een pauze moeten nemen van elkaar. Dit is niet echt onverwacht, maar alles wat ik kan bedenken is dat hij het uitmaakt vanwege mijn gewicht. De stem in mijn hoofd blijft kritiek op me houden en zegt me dat ik niet voor hem had moeten eten, dat niemand van me zal houden. Negatieve emoties overspoelden me.

Als ik beneden kom, vraag ik aan mijn moeder wat eten wil. Ze vertelt me ​​en ik kreun innerlijk. Het is mijn favoriete maaltijd en zal veel te moeilijk zijn om te vermijden dat ik eet. Tijdens het avondeten eet ik heel snel en eet veel te veel.

Ik geef mijn dieet voor vandaag op. Ik maak de doos met koekjes in de kast af; op die manier zullen ze er niet zijn om me morgen te verleiden en kan ik morgen echt aan mijn dieet beginnen. Ik weet dat ik ga zuiveren zodat ik net zo goed alles kan eten wat ik wil. Morgen zal ik goed zijn ... Daarna voel ik me ongemakkelijk vol. Ik kan het gevoel niet verdragen en weten dat er maar één manier is om me beter te voelen, dus ik ga naar de badkamer en geef me over in de douche. Mijn moeder klopt op de deur om te vragen of alles in orde is en vertel haar dat ik onder de douche sta. Nu voel ik me vreselijk en beschaamd. Ik wil mezelf dit niet meer aandoen.

Ik blijf me echter tot voedsel wenden om me beter te laten voelen.

Deze dag is al verknoeid dus het maakt niet meer uit. Ik sluip naar beneden en merk dat ik een belachelijke hoeveelheid voedsel eet in de bijkeuken, hele voedselpakketten naar mijn kamer sluipend om de cyclus van bingeing en zuivering voort te zetten .

Aan het einde van de nacht besluit ik dat morgen een betere dag zal zijn - niet meer bingeing of zuivering. Ik besluit om gewoon niet te eten.

Een woord van

Houd er rekening mee dat dit slechts een weergave is van hoe het kan zijn om boulimia nervosa te hebben. De ervaring van elke patiënt is anders. Boulimia nervosa treft mensen van alle geslachten, leeftijden, rassen, etniciteiten, lichaamsvormen en gewichten, seksuele geaardheden en sociaaleconomische status .

Als u een eetstoornis heeft, is het belangrijk om hulp te zoeken . Een van de meest effectieve behandelingen voor boulimia nervosa is cognitieve gedragstherapie . Er is ook onderzoek dat suggereert dat zelfhulp nuttig kan zijn voor sommige mensen met boulimia nervosa.