Ellen's persoonlijke verhaal over hoe ze gestopt is met roken

"Het leven is mijn prijs."

Ik kan niet geloven dat het EEN jaar is geweest.

Het was zeker niet gemakkelijk en soms helemaal niet leuk, maar ik heb het wel gehaald.

Voor iedereen die daar was toen ik het moeilijk had, bedank ik je. Bedankt dat je mijn levenslijn was toen ik in het midden van de zee was.

Ik zou altijd het gezegde "het wordt beter" zien. Aanvankelijk had ik een hekel aan dat gezegde. Ik voelde me vreselijk - als dit was hoe het voelde om te stoppen met roken, hoe zou het er in godsnaam dan beter uit kunnen zien?

Wat een gyp. Ik dacht dat ik stopte met roken om me beter te voelen, en in plaats daarvan ontdekte ik dat elke week iets heel anders is. Nou, alleen omdat je ermee ophield, betekent dit niet dat je onmiddellijk verlichting krijgt. Net zoals er geen pil is die de vetcellen zal "verkleinen" en zal doen verdwijnen, is er geen magisch woord dat de onthoudingen van roken wegneemt. Op een dag realiseer je je dat je je beter voelt. En zo werkt het.

Vorig jaar maakten sigaretten het op dit moment moeilijk om te ademen (het was moeilijk genoeg om te roken met de kou die ik had). Ik realiseerde me dat ik me rot voelde toen ik niet rookte, maar lulliger toen ik rookte. Ik besloot dat het deel dat als slordig voelde, me nodig had om te luisteren, dus kreeg ik de "Smoke Away" (een kruidenmethode om te stoppen) die ik zes maanden eerder had gekocht toen ik dacht dat ik ermee ophield, en dacht sinds ik verkouden was en voelde slecht, kon net zo goed niet roken.

Vijf dagen later werd mijn verkoudheid opgehelderd, maar ik hoestte zo erg, en voelde zo uit mijn hoofd dat ik opzag met rooksymptomen.Als je zou proberen uit te leggen aan iemand met wie je werkte, dat je naar een sigaret zocht en x aantal maanden geleden was gestopt, als die persoon niet-roker was, zou je geen sympathie krijgen. Misschien krijg je een lach of een rare blik, maar dat is het zo'n beetje. Als je het tegen een roker hebt gezegd, krijg je misschien een sigaret aangeboden.

Als je hier kwam, naar dit forum, en klaagde over een hunkeren of een slechte dag, of wat dan ook, zou je sympathie, begrip, liefde, hulp krijgen (als je het nodig hebt of niet), en een plek waar iedereen je begrijpt.

Ik ben in het verleden "gestopt" met roken, maar na een tijdje kwam er een slechte dag en rookte ik. Het maakt het verschil in de wereld als je denkt dat iemand erom geeft of je nu wel of niet rookt. En iedereen hier geeft om. Waar kun je anders opgewonden raken omdat je een week zonder sigaret bent geweest?

Wie had gedacht dat zoiets als een gouden ster zoveel zou betekenen? Ik zag de big deal in het begin niet. Ik haatte het eerst. Ik zag mensen met sterren en foto's en zo, en ik was jaloers. Alle anderen waren "zo ver vooruit" van mij. Ik zou berichten zien van mensen met een of twee sterren en ik denk dat het me altijd zou duren om daar te komen. Ik zag er niet veel van totdat ik mijn eerste ster kreeg. Die ster was zo belangrijk voor me, en ik hoopte elke maand om een ​​nieuwe ster te posten en werd niet alleen een doel, maar een regelrechte obsessie (dit was voordat het "punt" -systeem werd geïmplementeerd).

OK, dit is lang genoeg geweest. Ik denk niet dat ik het zou hebben gehaald zonder de hulp van dit forum.

Het geeft een gevoel van verbondenheid en verantwoordelijkheid voor je acties. Dus, ik kan het niet genoeg zeggen - ik bedank iedereen die er was toen ik het nodig had! Voor degenen die net beginnen, het resultaat is de moeite waard wat je doormaakt. Toen ik mijn kinderen vertelde dat het een jaar geleden was dat ik stopte met roken, zei mijn zoon 'je zou een prijs moeten krijgen of zoiets.'

Het leven is mijn prijs.

Meer van Ellen:
Begin niet met roken!